Onze vakantiewoning is de ideale uitvalsbasis om de Vlaamse Ardennen en omstreken te verkennen.
De bushalte net voor de deur, brengt u in een mum van tijd naar het centrum van Oudenaarde. Het vormt ook een uitstekende verbinding met de randgemeenten en het station van waaruit u de rest van onze streek kan verkennen.
De sportieveling
Zowel de Vlaamse Ardennen als de Zwalmstreek beschikken over een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk. Er zijn een aantal reeds uitgestippelde routes of u kan uiteraard zelf uw route bepalen.

Houdt u meer van wandelen? Ook dan komt u aan uw trekken, geniet van de glooiende heuvels, de gezellige dorpjes, de vele watermolens die Zwalm rijk is en stop tussendoor aan één van de vele gezellige terrasjes.
Wij voorzien voor u een paar van deze prachtige fiets- en wandeltochtjes. U kan ook altijd een kijkje nemen op de website van Toerisme Vlaamse Ardennen, gewoon even klikken op de foto.
De genieter
Bent u niet zo sportief, maar wilt u ten volle genieten van wat de streek te bieden heeft, dan is een ritje met de vespa of met een 2-pk'tje iets voor u!

Uiteraard komen ook de culinaire genieters aan hun trekken in de Vlaamse Ardennen. Er zijn niet alleen een heleboel gezellige terrasjes die u kan verkennen, maar er is ook een ruim aanbod aan heerlijke restaurants.
Voor de echte bourgondiërs zijn er een aantal sterrenrestaurants in de buurt zoals Benoit de Witte in Ouwegem en het Hof van Cleve in Kruishoutem... Wij staan altijd klaar met suggesties!
image-112186-87257-Fietsen.jpg
Fietsen in de Vlaamse Ardennen
De cultuurliefhebber
Oudenaarde is gesticht in de middeleeuwen en heeft dus een rijke geschiedenis. Getuige daarvan zijn een paar mooie historische gebouwen zoals oa het stadhuis waar nu het MOU-museum is ondergebracht. Een beetje verder komen we in het prachtige dorpje Ename terecht. Gans het dorp ademt geschiedenis uit. U vindt er een archeologische site met de overblijfselen van een benidictijnenabdij en het PAM. Zeker een bezoekje waard!


Op amper een half uurtje rijden, komt u terecht in het prachtige Gent! Deze stad herbergt een aantal historische juweeltjes. Zo kan u een bezoek brengen aan het Gravensteen en een wandeling maken door het historische stadscentrum. In de Sint-Baafskathedraal kunt u het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck gaan bewonderen.


Brugge ligt op een klein uurtje rijden. Het historisch centrum is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dus zeker en vast de moeite!